Kallioparkin vastustajat ovat jo vuosia ratsastaneet politiikassa eteenpäin vastustamalla voimakkaasti kallioparkin rakentamista. Samat henkilöt olivat varmaan jo miettineet puheita, joilla päästä esille, kun asia olisi tullut valtuustoon. Nyt asia hoidettiin pois päiväjärjestyksestä ilman poliittisia luottamushenkilöitä.

Nyt alkoi uuden mallin etsiminen. Vaikka lukeuduinkin kallioparkin kannattajiin, olen iloinen, että mietitään myös muita vaihtoehtoja. Virkamiehet ja päättäjät ovat todella suuren haasteen edessä yrittäessään kehittää keskustaa eläväksi. Nykyisellään emme saa houkutelluksi kaupunkiimme turisteja tai asukkaita, jos emme pysty luomaan elävää ja viihtyisää keskustaa. Ilman helposti nopeasti saatavaa lisäparkkitilaa tämä ei tule onnistumaan.

Kun lähdetään etsimään uusia pysäköintiratkaisuja, tulee miettiä myös muuten, kehitetäänkö kaupungin keskustaa Rotuaari-kauppatori-säteelle vai laajennetaanko aluetta Hallituskadulle ja sitä kautta matkailukeskuksen suuntaan.

Merenrantakaupunkina meidän on ehdottomasti kehitettävä myös torielämää muutenkin kuin "juottoloita" lisäämällä. Toki tarvitaan kahviloita, hyviä ruokapaikkkoja ja miksei myös kylmän tai kuuman juoman nauttimispaikkoja, mutta täytyy myös muistaa, että aikanaan torit ovat syntyneet nimenomaan kauppapaikoiksi.

Itse näkisin mieluusti, että parkkipaikkoja lisää maan alle ja matkailukeskuksen läheisyyteen ja torin rannasta erityyppinen kauppapaikka kuin matkailukeskuksen yhteyteen tehdään, jos se toteutuu. Kolmas keskus olisi Rotuaarin paikkeilla. Näin saataisiin kekustaan kolme eri tyyppistä keskittymää.