Eduskunta- ja viestintäministeriömatka

Teimme matkan eduskuntaan ja viestintäministeriöön 40-hengen ryhmässä linja-autolla 17.-18.4.2008. Matka alkoi linja-autoaseman tilauslaiturista kello viisi aamulla. Sää oli kolean tuntuinen. Aluksi näytti pahalta, kun linja-auto hiukan myöhästyi, mutta ilmeisesti tämä takasi muun matkan todella hyvän onnistumisen jopa säiden puolesta.

Aamu-unisina nautimme valmiiksi tehdyt sämpylät kahvin kanssa. Muutamat naiset olivat saaneet mukaansa miehetkin ja sieltähän rupesi hertymään vitsin poikasta. Matkalla laulettiin ja Ritva oli keksinyt taas mukavia leikkeja ja muistiharjoituksia.

Heinolassa syötiin seisovasta pöydästä itsemme kylläisiksi ja hotelliin Air Port Cumulukseen saavuimme yhden maissa päivällä. Eipä ehditty kuin vaihtaa vaatteet ja hipaista hieman puuteria nenän päähän, kun jo jatkoimme matkaamme kohti eduskuntaa. Saimme täydennystä matkaseuraan Eduskuntatalon portailla yhdistyksemme muualla asuvista jäsenistä ja omilla kyydeillään tulleista. Suvin uusi avustaja Jaana Pelkonen oli ovella vastassa. Mentiin onnistuneesti läpi turvatarkastuksen ja sitten etsimme tyhjiä paikkoja eduskuntasalin lehteriltä. Aina sieltä jokunen paikka oli vapaaksi jätetty ja niinpä saimme asettua hajapaikoille. Kyselytunti oli varsin sekavan tuntuinen ja jotenkin tuli mieleen poliittinen show. Hiljalleen paikkoja alkoi vapautua, kun nuorimmat yleisöstä alkoivat poistua kesken kyselytunnin. Kyselytunnin jälkeen siirryimme videohuoneeseen, missä saimme kuulla kansanedustaja Tuulikki Ukkolan kertomana kuulumisia eduskunnan viimeaikaisista päätöksistä. Lopuksi vielä nautitiin kahvilassa kahvia ja leivonnaisia.

Edsukunnasta siirryimme Kansallisteatteriin katsomaan näytäntöä: "Oppineita naisia". Tämäkin esitys tuntui osuneen kohdalleen ainakin tälle ryhmälle. Voin vilpittömästi suositella sitä muillekin. Näytännön jälkeen siirryimme hotellin. Matkalla nautimme sämpylöistä iltapalaksi. Hotellissa osa meistä kävi vielä ravintolan puolella nauttimassa virvokkeita ja osa meni nukkumaan.

Aamulla lähdimme hotelliaamupalan jälkeen kohti viestintämisnisteriötä. Matkalla taas lauloimme yhteislauluja. Kävimme ostamassa pienen syntymäpäivämuiston viestintäministeri Suvi Lindenille, joka oli edellisenä päivänä tullut matkalta Japanista. Tarjoilujen jälkeen saimme kuulla ministerin esitelmän hallituksen viimeaikaisista toimista. Kyllä oli taas niin asiantunteva ja vakuuttava esitys, että olisimme mielellämme viipyneet ministeriössä pidempäänkin, mutta olimme sopineet tutustumisen taidekoti Kirpilään heti tämän vierailun jälkeen. Olipa tosi upeaa taidetta! Taiteen lahjoittaja oli tehnyt todella hienon kulttuurityön! Upeaa!

 Nytpä olikin sitten jo kiire lähteä paluumatkalle kohti Oulua. Eräs matkalainen oli unohtanut kännykkänsä taidekoti Kirpilään, mutta sekin tuli kirjattuna kirjeenä jälkeen päin omistajalle. 

Paluumatka sujui suunnilleen samojen kuvioiden mukaan kuin menomatkakin. Vitsit olivat lisääntyneet ja lauluja laulettiin. Muistettiinpa vielä edellisen päivän muistikoulun asiatkin.

Tämän matkan jälkeen jaksaa kyllä taas ahertaa noiden poliittisten asioiden parissa huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin ja matkasta saatiin tosi hyviä eväitä tuleviin kunnallisvaaleihin!

Muuta mukavaa tapahtunutta

Uudessa Muodissa olimme viettämässä mukavaa kevätiltaa 24.4.2008 ja tutustumassa tulevan kesän muotiin. Mannekiineina esiintyi ensi syksyn kunnallisvaaliehdokkaita. Saimme nauttia talon tarjoamista antimista ja isäntäväen hyvästä palvelusta ja ystävällisyydestä. Olipa paikalle eksynyt myös Kassi-Alma meitä hauskuttamaan omilla jutuillaan. Taisipa moni meistä paikalla olleista mennä kotiin jokin tyylikäs kesävaate tulevan kesän juhliin ja koitoksiin!

Toukokuun alussa olimme saaneet kutsun tutustumaan kalaliike Hätälään. Mukaan mahtui 20 ensiksi ilmoittautunutta. Meille oli suuri yllätys jo pihaan päästyämme, ettei kalanjalostuslaitoksen pihalla ole minkäänlaisia epämääräisiä tuoksuja, joita helposti saattaa tuollaisen tahtaan läheisyydessä olla. Selvisihän sekin asia, kun saimme nähdä ja kuulla tämän laitoksen korkeasta hygieniatasosta. Viimeistään nyt joukostamme viimeisimmällekin selvisi, mikä merkitys on ostaa suomalaisia, lähiseudulla tuotettuja elintarvikkeita. Voin vakuuttaa, että missään maailmassa ei tuoteta näin puhtaita elintarvikkeita, mikä on ennen kaikkea tärkeää tuollaisten elintarvikkeiden kuin kalan kohdalla. Illan lopuksi saimme nauttia herkullisen aterian, jossa oli kalaa monessa meille uudessakin muodossa.Kevätilta oli todella täydellinen!

Vielä jos kertoisin Dynaamisten Daamien mieleenpainuvasta illasta Radisson SAS:ssa,Vapun vietosta mökillämme Utajärvellä, viikottaisista tennistunneista, työmatkoista Helsinkiin, pojan muutosta Linnanmaalle ja toisen pojan tyttökaverin vanhempien vierailusta luonamme, lukijani ymmärtävät varmasti, että aika ei ole ollut hukkaanheitettyä vaikka vettä onkin virrannut Oulujoessa...