Keväällä teimme matkan Pariisiin ja Saksaan. Normaalien turistinähtävyyksien lisäksi Pariisissa vietimme kaksi päivää katsoen Ranskan avoimia tenniskilpailuja. Hellettä olin n. 30 astetta. Vesi oli arvossa arvaamattomassa.

Vuokra-autolla huristimme moottoriteitä pitkin Manhaimiin Saksaan, jossa vietimme kaikkiaan kolme päivää. Kahdella autolla suuntasimme sitten Hamburgin kautta Lybeckiin ja sieltä sitten laivalla Helsinkiin.

Automatkalla Ouluun jo Lahden paikkeilla rusakko kuvitteli pärjäävänsä autoa vastaan, mutta niinpä jäi kakkoseksi. Auton keulaa jouduttiin sitten Oulussa paikkailemaan. Luulimme, että ajopäivä oli tämän kesän ainoa hellepäivä, kun sen jälkeen sää kylmeni.

Juhannus vietettiin Sotkamossa kolean ja epävakaan sään merkeissä. Onneksi tenniskisat eivät kuitenkaan menneet aivan pilalle, kun pahimmat sateet osuivat juhannusaattoyöksi, jolloin olimme Naapurivaarassa Kake Randeliinia ja Kirsi Teräsniskaa kuuntelemassa ja tanssimassa. Ajettiinpa sitten oikein bussilla Tenetin koulun pihalle.

Oikea juhannusaattopäivä 23.6.2009 olikin sitten jo suorastaan helteinen ja oikeaksi jussiksi lämpeni entisestään. Tänään alan jo toivoa kesäloman alkamista, mutta eiköhän näin hyvällä säällä malta odottaakin varsinkin, kun viikonlopuksi on luvattu hellettä. Aiommekin lämmittää savusaunan ainakin kaksi kertaa viikonloppuna. Ah…Ah…Ahh.. Onpa ihanaa!