Aivan ensimmäiseksi tulee mieleen, että tottakai päivähoidon tulee olla ilmaista. Kun asiaa ajattelee syvemmin, asia ei enää olekaan aivan selvä. Seuraavaksi tulee mieleen, pitäisikö vanhusten hoidon olla ilmaista? Pitäisikö ruoan olla ilmaista? Pitäisikö terveydenhoidon olla ilmaista? Missä kulkisi raja, minkä tulee olla ilmaista ja mistä tulee maksaa. On aivan selvää, että peruskoulun tulee olla ilmaista, koska meillä on oppivelvollisuus. Tämän olemme jo tottuneetkin hyväksymään.
Mielestäni tätä "kaikilla on asunto ja kaikilla on työtä"- järjestelmää on jo kokeiltu itärajan takana. Se ei ole oikea ratkaisu. Kokemuksesta teidämme, mitä tästä seuraa. Sielläkin on menty toisenlaiseen järjestelmään.
Mielestäni lapsenhoitotyö on niin arvokasta, että myös hoitajan on saatava siitä kunnon palkka. Tät ilmanen päivähoito ei ainakaan ole tukemassa.
Toki meidän on huolehdittava, että lapsiperheitä ei panna sellaiseen ahdinkoon, että he pystyvät maksunsa maksamaan ja että maksut pysyvät kohtuullisina. Lapsiperheitä tulee kaikin tavoin tukea sekä taloudellisesti että kiristyvässä työtaakassa myös henkisesti.