Kello pirisee klo 6.00. Avaan silmäni. Aurinko paistaa. Herään hyvin nukutun yön jälkeen pirteänä. Nousen ylös ja taas nuo ihanat pörriäiset (Xosmo, Alma ja Pejk) tulevat alakerrasta luokseni ja ovat niin täynnä energiaa, että energia suorastaan virtaa myös minuun. Panen kahvin tulelle, juon Pällin luomumehua, puen toppahousut jalkaani ja olen lähdössä postin hakuun. Nuo karvaturrit haluavat lähteä ehdottomasti mukaani. Mitä teen? Uskallanko ottaa kolme mukaani, kun kuitenkin on mentävä niin lähelle valtatietä ja autoja. Päätän jättäää ne sisälle, mutta pienin kaikista: Pejk on vahvasti sitä mieltä,että mukaan keinolla millä hyvänsä. Päätän ottaa Pejkin mukaani. Potkurilla sitten potkuttelen ja tuo uskollinen seuralainen seuraa minua kuin hai laivaa. En ikinä ole voinut kuvitellakaan, että koirasta voisi olla noin paljon iloa jopa postinhakumatkalla. Sisälle tullessani myös nuo toiset pörriäiset pörräävät ympärilläni niin, ettei aamutoimista tahdo tulla mitään. Lehden lukemisen ja aamupalan jälkeen lähden töihin, aurinko paistaa ja mieli on niin korkealla, että suorastaan tunnen kuinka paljon paremmin selviän myös päivän töistä. 

Kertyneiden ylitöiden ansiosta voin lähteä kotiin jo normaalia aikaisemmin. Aurinko paistaa edelleen. Kotona odottavat nuo ihanat lemmikit ja Rainer on myös tullut. Pian ilmestyvät myös Mari ja Henri paikalle. Pienen rupattelutuokion jälkeen lähdemme ostamaan pääsiäiseksi muonaa. Kassit täyttyvät. Kotimatkalla soitellaan pojille ja heidän tyttökavereilleen. Kaikki ovat menossa Lappiin, kumpikin pari omille tahoilleen Luostolle ja Sallaan.

Tarkoitus oli lähteä vielä mökille lämmittämään paikkoja, mutta päätämmekin valmistella kotona ruokia valmiiksi ja lähteä vasta aamulla kohti Pikkukassista. Odotettavissa onkin mukava koti-ilta saunomisen merkeissä.

Huomenna on pitkäperjantai. Jostakin kaukaa lapsuudestani palaa mieleeni tunne, että pitkäperjantaina aina sataa lunta ja päivä on muutenkin pitkä. Uskon, että tämä ei tänä vuonna pidä paikkaansa. Ainakin meillä on odotettavissa mukavaa seuraa Helsingistä ja taatusti aika kuluu kuin siivillä.

Lankalauantaina sitten lähdemme hiihtämään joko soille kuten ennekin vai olisiko suuntana kenties uusi latukoneella tehty latu Oulujoen rantaa pitkin kohti Muhosta? Suunnan voimme päättää launtaina, mutta mukana on varmasti makkaraa, kuksat ja niiden täytettä ja ehdottomasti raitista ilmaa ja mukava mieli

Odotellaan...