Perjantaina 11.7. töistä lähden jo hiukkasen etuajassa, koska viimeinkin on alkamassa jo mielestäni hyvinkin ansaitsemani kesäloma. Ajan kotiin, pakkaaan autoon välttämättömimmät tavarat ja viimeiseksi pyörätelineeseen syntymäpäivälahjaksi saamani tuliterän polkupyörän. Käynnistän autoni ja alkaa matka kohti Sotkamoa, jossa Rainer on töissä. Perille päästyäni tarkistan, ettei uuteen polkupyörään ole tullut mitään naarmuja: ei ole. Perillä vien pyörän varastoon ja Rainerkin tulee kotiin. Lämmitämme saunan. Kyllähän se loma menee kerrostalossakin, kun on hyvää seuraa.

Lauantaina sataa. Rainerin ollessa töissä, päätän käydä Sotkamossa ostamassa lankaa sadepäivien askareihin. Iltapäivällä ei mikään estä pukeutumasta sadetakkiin ja kumisaappaisiin ja sateessa pyöräilen Vuokatin rinteillä noin 15 km.

Sunnuntaiaamuna herään ja huomaan, että asunnon avaimet ovat hukassa. Niinpä soitan Rainerille ja sieltähän ne löytyvät. Päätän lähteä pyöräilemään kohti Talvivaaraa ja matkalla Rainer tulee jo vastaan tuomaan avaimia. Hyvästä ilmasta johtuen matka taittuu Joensuun tietä pitkälle. En muistanut otaa mukaani juotavaa, joten matkaa on rajoitettava 30:een kilometriin.

Ensimmäisen lomaviikkoni aikana satoi joka päivä. Pyräilin kuitenkin parhaimpana päivänä jopa 40 km:n matkan Naapurivaaralle ja sieltä Sotkamon kautta Vuokattiin Tenetin koululle.

Yllätysvieraitakin kävi. Siltaset Helsingistä olivat tulossa Kuusamosta ja piipahtivat luonamme. Iltaa vietetttiiin taas mukavien ystävien seurassa.

Perjantaina hyppään taas auton rattiin ja tulen Ouluun. Rainer tulee perässä töiden jälkeen ja lähdemme mökillemme Utajärvelle. Viikonloppuna ovatkin tämän kesän ensimmäiset kunnon kesäpäivät. Paljon on tekemätöntä työtä, kun poissa olemme olleet. Kalaa ei tule verkosta. Lämmitämme savusaunan. Oikein tunnemme kuinka sielu ja mieli sekä kroppa lepäävät savusaunan vastan höystämissä löylyissä. Saunomme ja uimme ainakin kuusi kertaa. Siinä rupatellaan saunan kuistilla mukavia ja soitellaan ystäville. Leppoisa on kesäilta. Tuntui, että olimme unohtaneet kuinka mukava Suomen kesä voikaan olla.

Sunnuntaina kotiin ja karvapörriäisethän ne siellä meitä odottavat! Suomen luonto, sauna ja kesä! Voiko parempaa enää olla?