Taas kunnallisvaalien alla on virinnyt keskustelu kallioparkin tarpeellisuudesta ja tarpeettomuudesta. Sekä kannattajat että puolustajat yrittävät kaivaa tämän neljä vuotta sitten vaalien alla esillä olleen asian uudelleen esille käyttäen sitä vaalivalttinaan. Vastustajat ovat sitä mieltä, että nämä kallioparkin rakentamiseen käytettävät rahat tulisi ohjata sosiaali- ja terveyspuolelle. Puolustajat pitävät kallioparkin rakentamista Oulun keskustan kehittymisen kannalta välttämättömänä, jotta keskusta ei kokonaan näivettyisi ja saataisiin se elinvoimaiseksi. Vastustajat haluavat painottaa vielä joukkoliikenteen kehittämistä vaihtoehtoisena ratkaisuna.

Varmasti kummankin mielipiteen perusteluissa on aivan oikeita tosiasioita ja oma mielipide saadaan helposti näyttämään ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Mielestäni kallioparkin rakentaminen ei saa olla este eikä vaihtoehto julkisen liikenteen kehittämiselle. Oulun kaupungin joukkoliikenne tarvitsee todella kehittämistä. Kertalipun hinta on aivan liian korkea pienituloisille eläkeläisille, opiskelijoille ja ja jopa keskituloiselle työssä käyvälle ihmiselle.Kaupungista löytyy varmasti asiantuntemusta asian kehittämiseksi. Linja-autot kulkevat keskellä päivää ja muina hiljaisina aikoina lähes tyhjinä. Tyhjät vuorot ovat mielestäni nostamassa lippujen hintoja tarpeettomasti. Lipunhintojen laskemisella tiettyinä aikoina voitaisiin saada alennettua kustannuksia. Itse en ole asiantuntija tässä asiassa, mutta jotakin on tehtävä kaupungista varmasti löytyvien asiantuntijoiden avulla.

Vanhusten huollosta ja muista sosiaali- ja terveyspuolen menoista ei tule rahoja siirtää kallioparkin rakentamiseen. Tämän päivän vanhukset ovat uhranneet nuoruutensa Isänmaamme itsenäisenä pitämiseksi. He ovat todellakin ansainneet ihmisarvoisen vanhuuden. Nyt meillä on vielä mahdollisuus olla rakentamassa viimeisille puolustajillemme hyvät vanhuuden päivät.

Olen aina ollut sitä mieltä, että nuorissa on tulevaisuutemme. Jos emme panosta nuoriin, ei meillä työikäisillä ole eläkkelle jäätyämme mahdollisuutta saada kunnollisia vanhuuspäiviä.

Kaikesta edelläolevasta huolimatta olen kannattamassa kallioparkin rakentamista, koska se antaa mahdollisuuden kehittää Oulun keskustaa rauhalliseksi asua ja jalankulkijoille ja pyöräilijöille paremmat ja turvallisemmat liikkumismahdollisuudet. Kaupungin keskustan elävöittäminen on ensi sijaisen tärkeää myös elinkeinoelämällemme. Tätä kautta saamme lisää verorahojakin. Jos lopetamme kaupungin kehittämisen, loppuu kaikki muukin. Mielestäni kaupungin talouden hoitoa pitää verrata omaan talouden hoitoon. Emme me omassa yksityistaloudessakaan kaikkia rahoja pane terveyden huoltoon, vaan yksi omaan olemiseemme vaikuttava tekijä on yleinen viihtyvyys. Kotonakin korjaamme paikkoja ja ostamme sellaista, millä saamme aikaan viihtyvyyttä ja mukavuutta.