Eilen Henri päätti muuttaa takaisin kaupunkiasuntoonsa, mistä hän on ollut home-epäilyjen takia kotona. Rainer lähtee jo viiden aikoihin kohti Sotkamoa. Herään upeaan aurinkoiseen pakkasaamuun. Rainer on hakenut valmiiksi Kalevan. Nautin aamupalaa lehteä lukien.

Töissä on taas niin kiirettä, etten ehdi tehdä kaikkea, mitä olen suunnitellut. Vielä iltapäivälläkin paistaa niin kirkkkaasti aurinko, että päätän aloittaa kevätsiivoukset huolellisella pölyjen pyyhkimisellä. Harri ja Katja ovat lomalla aloittaneet ensihakkuiden teon Käpykankaan palstalla Muhoksella. He piipahtavat kiireesti kotosalla. He aikovat jatkaa työtä parin päivän päästä.

Yksin ollessani olen miettinyt noita uutisia ja niiden koostumista. Eikö todellakaan ole tärkeämpää aihetta uutisoitavaksi kuin ministerin kännykkäsähläämiset? Mielestäni nämä viestien lähettämiset eivät osoita minkäänlaista harkintakykyä kyseiseltä ministeriltä. Olen kuitenkin miettinyt, onko yksityiselämä ja siellä tehdyt sähläilyt tärkeämpiä kuin varsinainen asioiden hoitaminen. Kyseessä on todella pätevä ja asiansa osaava ammattipoliitikko. Jos ihminen on pätevä tehtävässään, missä kulkee raja, milloin yksityisasiat ylittävät sen rajan, jolloin ministerin tulisi erota. Ilmeisesti tällaista rajaa ei ole olemassakaan. Missään tapauksessa en ole puoltamassa kyseisen henkilön tekoja, mutta ovatko ne riittävä peruste erota ministerin tehtävästä on aivan toinen asia, johon en edes halua eikä ole tarvettakaan ottaa kantaa.Olen enemmänkin huolissani tiedotusvälineiden asioiden painotuksista. Eikö todellakaan ole tärkeämpää uutisoitavaa?