Heräämme Rainerin kanssa aikaisin pitkäperjantai-aamuna. Aurinko paistaa. Tänä aamuna posti taas tulee itsestään keittiön pöydälle. Pakkaamme auton täyteen ruokaa , vaatteita ja muuta tavaraa. Emme ole kuitenkaan naparetkelle lähdössä vaikka siltä näyttäisi. Matka kohti Utajärveä alkaa.

Perillä odottaa mukava yllätys, kun lämpötila onkin yli 10 astetta. Ensimmäiseksi sytytämme tulet kaikkiin neljään pesään, puramme tavarat, viemme isännänviirin lipputankoon, kannamme matot ulos ja teemme kevätsiivouksen. Nopeasti alkaa tuntua jo kotoisen lämpimältä ja siistiltä.

Valmistelemme siinä syötävää pyhien ajaksi valmiiksi. Rainer sytyttää tulet savusaunalle ja minä siivoan saunatuvan. Rainer sahaa avannon jäähän ja kiinnittää tikapuut jään reunaan uimaan pääsemisen helpottamiseksi. Odotellessamme Anaa ja Anua Helsingistä saapuvaksi käymme saaren päässä kävelemässä ja haemme pajunkissoja maljakkoon.

Viimein vieraat tulevat. Nautimme hirvipaistia ja leipäjuustoa lakkojen kera. Illalla odottavat makoisat savusaunan löylyt. Käyn kaksi kertaa uimassa jääaukossa. Taas tuo uimisen jälkeinen ihana tunne savusaunan lauteilla pääsee yllättämään.

Lankalauantaiaamuna aamupalan jälkeen pojat voitelevat sukset, teemme eväät ja suuntaamme kohti Pällin voimalaitosta. Aurinko paistaa.Voimalaitoksen kohdalla ihmettelemme jäähän jäätyneitä sorsia, jotka myöhemmin osoittautuvat muovisiksi.Voimalaitoksen kohdalla päätämme jatkaa "kulturellilatua" pitkin kohti Muhosta eikä tavanomaselle reitille joen toisella puolella oleville soille. Hanki kantaa hyvin. Muutaman kilometrin päässä Onkikorvan luona teemme nuotion, paistamme makkarat ja nautimme mukaan ottamistamme teestä ja muista juomista sekä munkkirinkeleistä. Ruoka tuntuu kaikille maittavan. Seura on mukavaa. Taas kerran päätän, että kesällä tulemme veneellä näille samoille seuduilla, niin on mahtavat maisemat.

Päivä siinä menikin iltapäivän puolelle ennen kuin olemme takaisin mökillä. Pojat sitten loihtivat hirven sisäfileestä maukkaita pihvejä valkosipulivoin kera. Alkupaloiksi nautitaan graavilohta ja Anun tekemää smetanasilliä. Jälkiruoaksi nautimeme mämmiä kermavaahdon kera.

Illalla odottavat taas savusaunan makoisat löylyt ja jäinen Oulujoen vesi jääaukossa. Liekö tullut jo tavaksi, että kaksi kertaa joki houkuttelee minut uimaan. Toki haluja olisi ollut useampaankin joessa käyntiin, mutta näin tällä kertaa.Tällä kerralla muistamme ottaa pakkasesta myös viime kesän vastat. Ne kruunaavat vielä olotilan.

Pääsiäisaamuna vieraat lähtivät kohti Hämettä ja me Ouluun. Rainerilla oli 60-vuotiaiden sarjapelit Ilmajokea vastaan. Tällä kertaa OVS voittaa kaikki kolme peliään, mutta tämä ei riitä nousemaan SM-liigaan, mutta ehkä näin onkin parempi.

Iltapäivällä vielä käymme laittamassa mökillä paikat kuntoon ja vedet pois. Illalla lämmitämme kotisaunan. Aivan mukavalta tuntuu saunominen kotonakin.

Toisena pääsiäispäivänä ei tule lehteä. Aurinko pilkistää ohuen pilvipeitteen läpi. Pakkasta on noin kymmenen astetta. Voitelemme sukset, pakkamme ne autoon ja ajammme Sankivaaraan. Lähdemme hiihtämään Tevahiihtolatua Sanginjoelle päin. Ylitämme Sanginjoen tien ja suuntaamme kohti Kalimenvaaraa. Lumihiutaleita leijailee ilmassa, aurinko paistaa edelleenkin ohuen pilviverhon läpi. Ladulla tapaamme vain muutamia muita hiihtäjiä. Matkan varrella nautimme mehua ja appelsiiniä. Tekisi mieli hiihtää koko Tervahiihtolenkki, mutta emme ottaneet mukaan riittävästi juotavaa ja syötävää, joten palaamme takaisin samaa reittiä. Parikymmentä kilometriä tuntui tällä kunnolla ja tällä eväsmäärällä ihan sopivalta matkalta.

Tämänkin loman aikana sain todeta, että hiihtäminen raikkaassa , aurinkoisessa kevätsäässä on todella mukavaa ja sopivaa kuntoilua!